Bronsita se dezvolta cand virusurile si bacteriile sau anumite particule cauzeaza inflamatii sau infectii in caile respiratorii.Simptomele includ tusea acompaniata de expectorarea mucusului, dificultati de respiratie, senzatia de durere in piept si/sau congestionarea cavitatii nazale, o stare de epuizare, dureri musculare si raceala. Bronsita se poate inrautati si exista sansa sa revina.

De multe ori, cei care s-au lovit de aceasta boala achizitioneaza medicamente de la cea mai apropiata farmacie. Dar poti gasi foarte multe remedii si in casa.

Iata 10 solutii pentru bronsita pe care le poti gasi si in propriul camin.

1. Ghimbir
Acesta este un tratament popular pentru nasul infundat, dar este extrem de eficient si impotriva bronsitei. Proprietatea sa antiinflamatoare poate intari imunitatea persoanei, fiind o solutie foarte buna pentru calmarea celor mai afectate zone din corp.

Amesteca jumatate de lingurita de ghimbir macinat, scortisoara si cuisoare intr-o cana cu apa calduta. Asigura-te ca le-ai amestecat bine. Consuma bautura timp de cateva zile.

Fierbe apa si toarn-o intr-o cana. Adauga cateva lingurite de ghimbir (pudra) si piper negru. Asteapta cateva minute inainte de a adauga si miere. Consuma acest amestec de doua ori in fiecare zi.

Combina cateva lingurite de ghimbir (sub forma de pudra), piper si cuisoare cu lapte si miere. Consuma de doua sau trei ori pe zi.

2. Usturoi
Usturoiul este un tratament excelent pentru bronsita, chiar si pentru cazurile mai severe, deoarece prezinta calitati antibiotice si antivirale.

Incepe sa decojesti si sa toci cativa catei de usturoi. Adauga-i intr-un pahar cu lapte si pune amestecul la fiert. Consuma bautura seara, inainte de a te culca.

3. Turmeric
Turmericul este extrem de eficient in vederea tratarii tusei care acompaniaza bronsita.

Amesteca o lingurita de turmeric (pudra) intr-un pahar cu lapte, dupa care pune combinatia la fiert. Consuma mixtura de doua sau trei ori in fiecare zi. Daca vrei sa obtii rezultate mai rapide, bea laptele inainte de a manca ceva.

Nu consuma bautura daca suferi de probleme cu vezica urinara, in special daca stii ca ai pietre la rinichi. Totodata, nu se recomanda consumul in cazul celor cu hiperaciditate, ulcer si icter obstructiv.

4. Ulei de eucalipt
Inhalarea aburilor de le uleiul de eucalipt este un solutie benefica pentru tratarea bronsitei. Astfel se pot curata acumularile de mucus. Si, pentru ca ataca direct bacteriile, ajuta la vindecarea partilor lezate din corp.

Fierbe apa si amesteca 2 picaturi de ulei. Inhaleaza aburii. Incearca sa iti acoperi capul cu un prosop. Daca nu ai ulei de eucalipt, poti folosi ulei de pin sau din arbore de ceai.

In plus, pentru a putea respira mai usor si pentru a grabi expectorarea mucusului, poti incerca sa aplici uleiul pe piept.

5. Apa cu sare
O metoda eficienta de a obtine diminuarea efectelor iritante ale bronsitei este gargara cu apa sarata; poti aplica acest tratament de mai multe ori in fiecare zi. Trebuie doar sa amesteci o lingurita de sare intr-un pahar cu apa calduta.

Dar trebuie sa folosesti cantitatile corecte de sare. Foarte multa poate fi greu de suportat, in timp ce cantitatile infime ar putea sa aiba un efect minor sau chiar niciun efect. Incearca sa faci gargara de cate ori suporti. Acest remediu te va ajuta sa iti calmezi durerile din gat si sa elimini mucusul care cauzeaza iritatiile.

6. Miere
Aceasta este o solutie naturala de a scapa de tusea care acompaniaza bronsita. Mierea prezinta calitati care pot calma durerile din gat. Totodata, poate intari sistemul imunitar pentru a-l ajuta sa combata bolile.

Amesteca o lingurita de miere la o cana cu ceai. Este un remediu benefic pentru cei care sufera de bronsita.

Combinatia dintre miere si apa calda cu suc de lamaie te poate ajuta sa scapi de congestia cauzata de bronsita si de durerile din gat.

7. Ceapa
Ceapa ii poate ajuta pe cei care sufera de bronsita prin faptul ca dizolva mucusul si flegma. Sub forma de suc, ceapa poate ajuta la stoparea acumularii mucusului si flegmei.

Bea cate o lingurita de suc de ceapa in fiecare dimineata inainte de a manca si ar trebui sa observi o imbunatatire.

De asemenea, poti include ceapa in salate sau preparate gatite.

8. Sare de Epsom
Baile cu aceasta sare pot alina simptomele resimtite de persoana, fie acute sau severe.

Adauga un kg de sare in apa incalzita si pregatita pentru baie. Stai in apa calda pentru treizeci de minute. In cazul persoanelor la care bronsita a recidivat recomandam sa aplicati remediul de doua ori pe saptamana. Pentru bronsita severa, in fiecare seara.

9. Seminte de susan
Aceste seminte sunt in special folositoare pentru tratarea bronsitei si pentru alinarea durerilor din piept.

Combina cateva lingurite de seminte de susan si in cu miere si putina sare. Consuma aceasta combinatie inainte de a te culca.

De asemenea, poti amesteca jumatate de lingurita de pudra uscata din seminte de susan cu doua linguri de apa. Bea de doua ori pe zi.

10. Apa
Este de la sine inteles. Hidrateaza-te. Astfel poti combate tusea productiva.

Volumul recomandat de apa este intre 8 si 10 pahare pe zi. Pot fi de ajutor si fructele sau legumele proaspete. Pentru inceputul zilei, bea apa cu sucul unei jumatati de lime. Poti adauga si putina miere.

Bineinteles, bauturile cofeinizate sau alcoolice sunt interzise. Te pot deshidrata si, prin urmare, pot inlesni eliminarea mucusului si a flegmei.

Ca intotdeauna, daca simptomele persista, mergi la medic.

2 thoughts on “Solutii casnice cu care poti trata bronsita

  1. Mi-a placut faptul ca autorul a abordat subiectul intr-un mod accesibil si usor de inteles pentru oricine. Informatiile prezentate sunt relevante si utile in era digitala in care traim, iar sfaturile oferite sunt practice si aplicabile cu usurinta pentru a ne asigura ca datele noastre sunt in siguranta.

  2. Articolul este foarte interesant si educational, oferind informatii valoroase despre modul in care putem sa ne protejam datele personale online. Este important sa fim constienti de riscurile la care ne expunem si sa luam masuri de securitate pentru a ne proteja impotriva potentialelor atacuri cibernetice.

Comments are closed.