WhatsApp este una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie în lume, utilizată de miliarde de oameni pentru a comunica zilnic. Cu toate acestea, există momente în care poți șterge accidental sau intenționat mesaje importante pe WhatsApp și te poți simți frustrat și dezorientat.

Dar nu te îngrijora! În acest ghid, vom explora diferite metode prin care poți recupera mesajele șterse pe WhatsApp.

Metoda 1: Utilizarea funcției de backup automat

WhatsApp oferă o opțiune de backup automat care îți permite să-ți salvezi conversațiile și fișierele atașate în Google Drive sau iCloud (în funcție de dispozitivul tău). Pentru a recupera mesajele șterse folosind această metodă, urmează pașii de mai jos:

 1. Deschide aplicația WhatsApp pe telefonul tău.
 2. Apasă pe butonul cu cele trei puncte verticale din colțul dreapta-sus al ecranului.
 3. Selectează opțiunea „Setări” din meniu.
 4. Alege „Chat” și apoi selectează „Backup chat”.
 5. Selectează frecvența de backup dorită (de exemplu, zilnic, săptămânal).
 6. Apasă pe butonul „Backup acum” pentru a crea un backup imediat.

Metoda 2: Utilizarea aplicațiilor de recuperare a datelor

Dacă nu ai activat backup-ul automat pe WhatsApp sau dacă mesajele tale șterse nu sunt incluse în cele mai recente backup-uri, poți încerca să folosești o aplicație de recuperare a datelor special concepută pentru dispozitivul tău. Iată câțiva pași generali pe care îi poți urma:

 1. Caută și descarcă o aplicație de recuperare a datelor potrivită dispozitivului tău (Android sau iOS).
 2. Instalează și deschide aplicația pe telefonul tău.
 3. Urmărește instrucțiunile specifice aplicației pentru a scana memoria telefonului tău și pentru a căuta mesajele șterse de pe WhatsApp.
 4. Selectează mesajele pe care dorești să le recuperezi și apasă pe butonul „Recuperare”.

Metoda 3: Contactarea suportului WhatsApp

Dacă niciuna dintre metodele menționate anterior nu funcționează sau dacă întâmpini dificultăți în procesul de recuperare, poți contacta suportul WhatsApp pentru asistență. 

De obicei, poți trimite un mesaj prin intermediul aplicației sau poți accesa site-ul lor oficial pentru a găsi informații de contact.

Recuperarea mesajelor șterse pe WhatsApp poate fi o sarcină dificilă, dar nu este imposibilă. Cu ajutorul funcției de backup automat, a aplicațiilor de recuperare a datelor și a suportului WhatsApp, ai șanse mari să recuperezi mesajele importante pierdute. 

Asigură-te că iei măsuri de precauție și faci backup regulat al conversațiilor tale pentru a evita pierderile neplăcute în viitor.

## Metoda 1: Utilizarea backup-ului local

Prima metodă pentru recuperarea mesajelor șterse pe WhatsApp implică utilizarea backup-ului local al aplicației. 

WhatsApp face automat backup la fiecare 24 de ore și salvează aceste fișiere pe telefonul tău. Pentru a recupera mesajele pierdute, urmează acești pași:

 • 1. Deschide managerul de fișiere de pe telefon și navighează către folderul „WhatsApp/Databases”.
 • 2. Aici vei găsi mai multe fișiere cu numele „msgstore-YYYY-MM-DD.db.crypt12”.
 • 3. Alege fișierul cel mai recent și redenumește-l în „msgstore.db.crypt12”.
 • 4. Dezinstalează și reinstalează aplicația WhatsApp.
 • 5. În timpul procesului de instalare, vei fi întrebat dacă dorești să restaurezi conversațiile tale. Apasă pe butonul „Restore” pentru a recupera toate mesajele pierdute.

## Metoda 2: Utilizarea Google Drive sau iCloud

Dacă ai activat funcția de backup automat pe Google Drive (pentru utilizatorii Android) sau pe iCloud (pentru utilizatorii iPhone), poți recupera mesajele șterse prin următorii pași:

 • 1. Dezinstalează și reinstalează aplicația WhatsApp.
 • 2. La prima deschidere a aplicației, vei fi întrebat dacă dorești să restaurezi conversațiile tale. Apasă pe butonul „Restore” pentru a recupera toate mesajele pierdute.
 • 3. Asigură-te că te afli pe aceeași adresă de email sau cont Google cu care ai făcut backup-ul anterior.## Metoda 3: Utilizarea unui program de recuperare

Dacă primele două metode nu au funcționat sau nu ai un backup disponibil, poți utiliza un program de recuperare specializat pentru a-ți recupera mesajele pierdute pe WhatsApp. 

Există mai multe programe disponibile pe piață, cum ar fi dr.fone, iMobie PhoneRescue și EaseUS MobiSaver.Aceste programe permit scanarea telefonului tău pentru a găsi și recupera mesajele șterse. 

Ele pot restabili atât mesajele text, cât și fișierele media asociate acestora.

Recuperarea mesajelor șterse pe WhatsApp poate fi o sarcină destul de simplă, mai ales dacă ai un backup disponibil. În acest articol, am prezentat trei metode diferite prin care poți recupera aceste mesaje: utilizarea backup-ului local, utilizarea Google Drive sau iCloud și utilizarea unui program de recuperare specializat.

Este important să menționăm că aceste metode pot funcționa diferit în funcție de tipul de telefon și sistemul de operare pe care îl utilizezi. 

De asemenea, este recomandat să faci backup regulat al aplicației pentru a evita pierderea mesajelor importante.Sperăm că acest articol îți va fi de ajutor în recuperarea mesajelor șterse pe WhatsApp!

3 thoughts on “Recuperarea mesajelor șterse pe WhatsApp: Ghid complet

 1. Intr-adevar, acest ghid ofera o solutie eficienta pentru a recupera mesajele sterse pe WhatsApp. Am urmat pasii si am reusit sa-mi recuperez toate conversatiile pierdute. Sunt foarte recunoscator pentru aceste instructiuni detaliate!

 2. Am avut nevoie de aceste informatii si m-a bucurat sa gasesc acest ghid complet despre recuperarea mesajelor sterse pe WhatsApp. Explicatiile sunt bine structurate, iar optiunile prezentate sunt destul de accesibile chiar si pentru utilizatorii mai putin tehnici. Excelent!

 3. Articolul este foarte util pentru cei care au pierdut mesaje importante pe WhatsApp. Simplul ghid pas cu pas ofera instructiuni clare si usor de urmat pentru a recupera mesajele sterse. Multumesc pentru impartasirea acestui articol util!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *