V-ati intrebat vreodata cate mingi se folosesc intr-un meci profesionist de tenis de camp? De ce tot alearga de colo-colo ca nebunii copii de mingi si de ce de multe ori jucatorii investigheaza amanuntit starea mingilor cand au serviciul?
Ei bine pentru asa cum este stabilit de catre Asociata Internationala de Tenis, la orice nivel competional, se folosesc in acelasi timp doar 6 mingi. Acestea sunt schimbate prima data dupa 7 game-uri si ulterior din 9 in 9 game-uri.

De exemplu pentru un joc terminat cu scorul 6-3, 3-6, 6-4 adica 28 de game-uri se vor folosi 24 de mingi, 6 pentru primele 7 game-uri, apoi inca 6 (12) pana la game-ul 16 (7+9), apoi inca 6 (18) pana la game-ul 25 (7+9+9) si ultimele 6 mingi (deci 24 in total) pentru ultimele 3 game-uri.

Este de precizat ca se schimba prima data dupa doar 7 game-uri mergandu-se pe ideea ca se uzeaza un pic mingile si la incalzirea dinaintea meciului.

3 thoughts on “Cate mingi se folosesc intr-un meci de tenis de camp?

  1. Ma bucur ca am descoperit acest articol pentru ca mi-a deschis ochii asupra unei probleme despre care nu stiam prea multe. Recomand tuturor sa il citeasca pentru a intelege mai bine contextul.

  2. M-am simtit inspirat citind acest articol si am invatat multe lucruri noi. Sunt de acord cu ideile prezentate si cred ca este important sa discutam mai des despre acest subiect.

  3. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva ampla asupra subiectului abordat. Mi-au placut exemplele concrete prezentate si modul clar in care autorul a structurat informatiile.

Comments are closed.