Ne place sa credem ca ne intelegem destul de bine prietenii. In majoritatea cazurilor, acest lucru este adevarat. Dar cum ramane cu acele sentimente de iubire care incep sa iasa la iveala? In acest caz, lucrurile se complica.


Se poate sa va fi gandit, intr-un moment sau altul, ca un prieten ar putea sa se gandeasca la voi intr-un mod mai serios. Sentimentele pot fi greu de decodat daca nu aveti simtul observatiei si al intuitiei bine dezvoltat.

Acest lucru este adevarat in special daca aveti o relatie apropiata (vorbim de piretenii cei mai buni) cu o persoana, deoarece comportamentele care ar putea semnaliza iubirea sau infatuatia ar putea fi normale si acceptate in relatia voastra.

Pentru a descifra sentimentele unui prieten, este necesar sa observati modul in care se comporta atunci cand sunt in preajma voastra. Din nou, este mai greu decat suna.

Unele persoane au o abilitate formidabila in asi masca emotiile, oferind foarte putine indicii pentru orice aspect neobisnuit al unei relatii de prietenie.

Acestea fiind spuse, exista metode prin care puteti afla daca un prieten/a va place, sau chiar este indragostit/a de voi.

Iata 10  astfel de semne ce arata ca amicul/amica voastra este indragostit/a de voi:

1. Au foarte mare grija la aspectul fizic atunci cand sunt in preajma voastra

Una dintre cele mai evidente cai prin care sa va dati seama daca prietenul/prietena voastra va place este daca observati o meticulozitate subita in ceea ce priveste aspectul lor. Asta este in special adevarat daca stiu ca o sa mergeti undeva impreuna, depunand eforturi exagerate pentru a arata cat mai bine.

2. Va privesc mereu

Daca observati ca dintr-o data amicul/amica voastra se holbeaza la voi, s-ar putea ca acesta sa fie un semn ca se simt atrasi de voi. Un semn sigur este daca fac acest lucru chiar si atunci cand se afla mai multa lume in jurul vostru. S-ar putea sa lase privirea in jos sau se uite in alta parte daca le prindeti privirea.

3. Va „evita” in public

Daca va aflati cu un alt grup de prieteni iar acest amic/aceasta amica va evita dinadins, acesta ar putea fi un semn ca va plac. Pentru a elimina impulsul de animozitate, observati-le comportamentul atunci cand sunteti din nou impreuna.

Sunt din nou foarte prietenosi si parca nu v-au evitat niciodata? Atunci se poate sa fie indrogostit/a de voi si nu vor ca alte persoane sa afle.

4. Incep sa va imite

Imitatia (sau sincronizarea) este unul dintre cei mai puternici indicatori ai atractiei. Acest lucru a fost demonstrat in mai multe studii stiintifice de psihologie si de mencanisme ale atractiei.

Asa ca, daca observati ca amicul/amica voastra va oglindeste limbajul corporal sau alte comportamente, tocmai ati primit un semnal ca se simt atrasi de voi.

5. Le place sa va lase sa ghiciti

Daca amicul/amica voastra incepe sa va ofere lucruri – cadouri, mancare sau orice altceva – tot ce fac este sa va trimita semnale ca se simt atrasi de voi. Frecventa acestor acte este importanta pentru ca prin natura lor, oamenii sunt firi generoase.

Dar, intuitia si bunul simt va vor semnala momentul in care acestia incep sa se poarte ciudat.

6. Devin „disponibili” atunci cand sunteti prin preajma

Iata inca un semn destul de evident deoarece atunci cand ne simtim atrasi de altcineva, vrem sa fim in preajma lor mereu.

Asa ca, daca prietenii vostri va spun ca au decis sa mearga undeva abia dupa ce numele vostru a fost mentionat…ei, ati primit un indiciu destul de evident.

Totodata, par sa nu rateze nici cele mai nesemnificative evenimente atunci cand sunteti si voi prin preajma.

7. Dintr-o data devin timizi cand sunt pe langa voi

Acest aspect este diferit pentru fiecare dintre noi, dar timiditatea subita poate fi un semn de atractie.

Cea mai buna explicatie este ca probabil incearca sa isi stapaneasca gandurile complexe si sentimentele care acompaniaza iubirea pentru un prieten…sau pur si simplu se simt emotionati atunci cand sunt pe langa voi. In orice caz, ar putea fi un indicator destul de bun.

8. Merg „pana la capatul Pamantului”

De obicei, oamenii au grija de prietenii lor…stim cu totii ca asa sta treaba. Dar, daca acest prieten sau prietena incep sa faca lucruri ce sfideaza „friend zone”, chiar daca asta inseamna ca vor sacrifica ceva din ce este al lor, acesta ar putea fi un semn ca se indragostesc de voi.

9. Rad mereu la glumele voastre

Acea gluma teribila pe care ai spus-o dupa mult prea multe pahare…cea la care aproape nimeni n-a ras? Inafara de tine, binenteles, si de prietenul/prietena ta indragostit/a?

Acesta ar putea fi un semn ca se gandesc la voi in termeni mult mai intimi. Precum multe dintre punctele din aceasta lista, frecventa si caracterul impetuos sunt marcatorii cei mai buni.

10. Va ating de cate ori pot

Daca amicul/amica voastra va atinge mai mult decat de obicei sau face un efort pentru a elimina distanta dintre voi, acesta ar putea fi un semnal ca se indragostesc de voi.

Iar aceste lucruri sunt destul de evidente: imbratisari, daca se freaca de voi, etc.; sau v-ar putea putea lansa indicii prin cai mai subtile, precum atunci cand se lovesc de voi „accidental” sau cand va ating constant intr-un spatiu inghesuit.

2 thoughts on “10 semne ca amicul/amica ta este indragostit/a de…tine

  1. Mi-a placut foarte mult modul in care autorul a structurat informatiile din articol, facandu-l usor de inteles si captivant pentru cititori. De asemenea, am apreciat faptul ca s-au inclus si exemple relevante care au venit in sprijinul argumentelor prezentate.

  2. Articolul de pe site-ul Michele.ro este foarte informativ si detaliat, oferind cititorilor o perspectiva interesanta asupra subiectului abordat. Autorul a reusit sa aduca in prim plan aspectele importante si sa le explice intr-un mod clar si accesibil.

Comments are closed.