Stim cu totii ca jaluzele sunt cea mai buna metoda cand vine vorba de controlul luminii naturale in camera, pe langa faptul ca sunt usor de montat, manevrat si intretinut.

Daca iti doresti ca ferestrele casei tale sa fie imbracate cu jaluzele trebuie sa tii cont de materialul din care sunt confectionate, atat pentru modul in care ulterior le vei curata, cat si pentru a se potrivi cu stilul decorativ din incapere.

De exemplu pentru spatiile decorate in stil industrial sau minimalist, poti alege jaluzele din aluminiu, iar pentru camerele decorate in stil rustic poti cumpara jaluzele din lemn.

Un aspect foarte important in alegerea jaluzelelor il reprezinta dimensiunea ferestrelor. Daca ferestrele sunt mici cele mai potrivite jaluzele sunt cele orizontale, iar daca ferestrele sunt mari sau incaperea dispune si de usi glisante, atunci jaluzelele verticale sunt cele de care ai nevoie.

Mai jos ti-am pregatit cateva sugestii care te vor ajuta sa alegi jaluzelele adecvate fiecarei incaperi din casa ta.

Jaluzele pentru living

Pentru un living spatios, cu ferestre mari, jaluzelele verticale cu benzi late sunt cele mai potrivite.
Acestea pot fi rulate in timpul zilei, pentru a lasa lumina naturala sa patrunda in locuinta, iar pe timpul noptii le poti deschide, pentru a-ti proteja intimitatea.

In functie de designul camerei, poti alege jaluzele din plastic sau din material textil. De asemenea, este foarte important sa optezi pentru o nuanta potrivita, in ton cu cromatica living-ului.

Jaluzele pentru dormitor

Daca iti place sa dormi pana tarziu, iar soarele nu-ti da pace, am gasit cea mai buna solutie pentru tine: jaluzelele tip rulou. Sunt usor de montat si de manevrat si iti ofera un control complet asupra luminii.

Pentru a pastra camera cat mai intunecata, poti alege niste jaluzele mai inchise la culoare, in nuante care se armonizeaza cu decorul.

Jaluzele pentru bucatarie

Daca ai o bucatarie cu ferestre mari, poti alege niste jaluzele orizontale din aluminiu cu aspect de lemn, care te ajuta sa controlezi eficient cantitatea de lumina care patrunde in incapere.

Aceste jaluzele sunt usor de curatat si rezista la temperaturi ridicate, fiind o alegere buna si pentru un spatiu cu nivel ridicat de umiditate.

Jaluzele pentru camera copiiilor

Cei mici au nevoie de multa lumina naturala pe timpul zilei, asa ca cel mai bine ar fi sa alegi pentru camera lor niste jaluzele in culori deschise, pastelate, sau cu diverse modele ori desene vesele, pentru stimularea imaginatiei.

Totusi, cand vine ora de somn, trebuie sa poti face suficient de intuneric in camera.

Orienteaza-te catre jaluzele tip rulou, din material textil imprimat cu cerneala non-toxica, inodora, si care includ un sistem de siguranta pentru copii.

Jaluzele pentru baie

Pe langa rolul functional, jaluzelele indeplinesc si un rol estetic care contribuie la crearea unei atmosfere placute si primitoare in locuinta ta. Ferestrele sunt esentiale intr-o baie bine aerisita, dar pentru ca trebuie sa iti poti asigura cu usurinta intimitatea, ai nevoie de niste jaluzele adecvate.

Fiind un spatiu cu umiditate ridicata si cu diferente mari de temperatura, e recomandat sa alegi niste jaluzele rezistente la astfel de conditii. Jaluzelele opace din aluminiu sau semiopace, din poliester, in stil venetian (orizontale, cu lamele inguste) sunt durabile in timp si, in plus, se manevreaza si se intretin usor.

Jaluzelele pot fi achizitionate foarte usor si la un pret bun din magazinele online, dar acorda atentie tuturor detaliilor oferite mai sus pentru a face alegerea potrivita pentru casa ta.

{{clean2}}

4 thoughts on “Cum alegi jaluzelele potrivite pentru fiecare camera

  1. Consider ca este necesar sa ne implicam mai mult in protectia mediului si sa fim mai responsabili in alegerile pe care le facem zilnic. Articolele precum acesta ne pot ajuta sa constientizam impactul actiunilor noastre.

  2. Am descoperit multe informatii noi citind acest articol si apreciez efortul depus de autor pentru a aduce aceste detalii la lumina. Este important sa fim constienti de impactul deciziilor noastre asupra mediului inconjurator.

  3. Sunt de acord cu argumentele prezentate in articol si consider ca este important sa discutam deschis despre aceste aspecte. Este un subiect de actualitate si trebuie sa fim informati pentru a lua decizii corecte.

  4. Articolul este foarte interesant si detaliat, oferind o perspectiva clara asupra subiectului discutat. Mi-a placut modul in care autorul a abordat problema si a prezentat solutii viabile.

Comments are closed.