Atunci cand se integreaza o bucatarie in camera de zi, este foarte important modul in care cele doua spatii sunt conectate vizual.

In ultimii ani, bucataria a incetat sa mai fie un loc pur functional si a devenit un adevarat spatiu de intalnire si de socializare.

Bucatariile deschise sunt o adevarata tendinta, in care gatitul si impartasirea timpului cu familia si prietenii nu sunt doar compatibile, ci si o placere.

Noile solutii de mobilier integrat si aparatele mai silentioase evita, de asemenea, unele dintre dezavantajele traditionale ale acestui tip de amenajare.

De cele mai multe ori, bucatariile se deschid spre living, formand o zona mare de zi, un spatiu in care se poate gati in timp ce copiii se joaca, se poate servi o gustare in timp ce se uita la televizor sau se poate pregati cina si discuta cu oaspetii in acelasi timp.

Rezultatul este o camera care functioneaza ca centru nervos al familiei si al vietii sociale, ca o inima a casei. Iti oferim, asadar, cateva sfaturi pentru amenajarea unei bucatarii open space:

O buna comunicare

Ia in calcul, in primul rand, suprafata de care dispui si tine cont de posibilitatea de miscare a celor din casa in zona spatiului comun.

Desi, probabil, zona bucatariei va fi mai des utilizata pentru gatit doar de maxim trei membri ai familiei, este important ca in momentul servirii sau chiar pregatirii mesei, accesul la zonele principale sa se poata face usor.

Proiecteaza amenajarea astfel ca traficul in jurul mesei de dining sau a insulei sa se faca fara intrerupere, realizand astfel tranzitia mai usoara spre zona de living.

Aceasta etapa de configurare este un importanta, fiind de altfel unul dintre principalele beneficii ale unei asemenea dispuneri.

Mobilier

Alege un mobilier unitar pentru zona bucatariei, adica un singur design si acelasi tip de materiale pentru dulapuri.

Cel mai bine vei evidentia insula de bucatarie daca o alegi dintr-o culoare sau chiar material diferit, de o nuanta tare, in contrast cu restul mobilierului.

Culori

In general, culorile recomandate pentru mobilier sunt gri, bej, alb, alb marmorat, crem, daca bucataria este mai mica.

Daca, insa, dispui de un numar mic de piese, poti opta pentru o culoare inchisa pentru dulapurile de pe perete, de exemplu albastru regal sau maro wenge.

Indiferent de culori, dulapurile trebuie sa acopere cat mai bine suprafata peretelui, in special pe inaltime, pentru a nu parea doar un mic set de mobilier pierdut intr-un living cu profunzime mai mare.

Comoditate

In functie de spatiu, poti separa bucataria de living printr-un mic dulap despartitor, de inaltime redusa, sau cu o canapea asezata spre zona de socializare.

Poti crea acea zona distincta cu ajutorul unui covor amplasat fie in fata canapelei, sub masuta de cafea, daca livingul e patrat, fie sub canapea, daca asezi in stanga ei masuta sau alt suport pentru cesti, ziar sau telecomenzi.

Un accent interesant, daca dispui de o canapea masiva, cu o forma si culoare bine definite, este sa alegi fotoliile din jurul ei cu o textura diferita (forma, culoare sau design).

In acest fel, accentul pe fiecare dintre aceste piese de mobilier va fi pus in evidenta in mod distinct.

Tot in zona de conversatie din living poti amplasa televizorul, fie direct pe peretele din fata canapelei, fie pe o comoda speciala pentru acesta.

Iluminat

Luminile suspendate sunt una dintre cele mai elegante optiuni atunci cand vine vorba de iluminarea unei bucatarii.

Alegerea unei lumini suspendate pentru o bucatarie deschisa este o sarcina care trebuie facuta cu atentie.

In cazul unei bucatarii deschise si conectate cu un design de sufragerie, idealul este de a oferi lumina directa pe masa din living, permitandu-ne sa distingem bine mancarea si culorile.

Dar ar trebui sa fie, de asemenea, confortabila pentru a petrece o seara discutand cu prietenii la o cafea.

Ideal in acest caz este una sau mai multe lampi, in functie de forma mesei. Cea mai importanta si cea mai frecventa greseala este de a le plasa prea sus sau prea jos. Acestea trebuie sa fie la 75/80 cm deasupra mesei.

Nu conteaza cat de inalt este tavanul, masa este cea care da tonul.

{{clean2}}
{{clean3}}

2 thoughts on “Sfaturi pentru amenajarea unei bucatarii open space

  1. Am gasit informatiile prezentate in articol foarte utile si relevante pentru domeniul de activitate in care lucrez. Mi-au placut exemplele practice folosite pentru a ilustra ideile expuse si am simtit ca am invatat multe lucruri noi din lectura acestui material. Recomand cu caldura acest articol tuturor celor interesati de subiect.

  2. Articolul este foarte interesant si mi-a oferit o perspectiva noua asupra subiectului abordat. Am apreciat modul in care au fost prezentate informatiile si argumentele din text, lucru care m-a ajutat sa inteleg mai bine contextul discutiei. De asemenea, consider ca autorul a reusit sa transmita mesajul sau cu claritate si concizie.

Comments are closed.