AcasăNoutatiDieta perfecta pentru persoanele in varsta

Dieta perfecta pentru persoanele in varsta

Pe langa activitatea fizica si odihna, nutritia reprezinta o alta componenta vitala din ansamblul nevoilor umane. Pentru a supravietui in decursul timpului, omul va trebui sa isi adapteze bazele alimentatiei.In mare parte, nutritia bebelusilor va fi formata din alimente moi, nu tari, in timp ce dieta specifica adolescentilor va include alimente grase si uleioase.

In cazul populatiei varstnice, una dintre sub-populatiile vulnerabile in fata diferitelor stadii de dezvoltare, un regim alimentar adecvat ar trebui sa devina o prioritate.

Alimentatia sanatoasa devine avantajoasa pentru adultii de peste 50 de ani din mai multe puncte de vedere. Conform Help Guide, o dieta echilibrata imbunatateste acuitatea mentala, sustine rezistenta in fata bolilor si maladiilor, mareste nivelul de energie, scade timpul necesar recuperarii si ajuta la gestiunea unor probleme de sanatate pe termen lung.

In plus, alimentatia sanatoasa va mentine bunastarea persoanei si ii va asigura un echilibru emotional. Odata cu inaintarea in varsta, corpul, mintea si sufletul unei persoane vor fi hranite prin intermediul unui plan alimentar corect.

De fapt, astfel de obiceiuri ii vor permite persoanei sa se bucure de o viata mai lunga si de vigurozitate, sa aiba o minte mai agera si sa se simta mai bine.

Conform Milk, persoanele varstnice ar trebui sa urmeze principiile cheie ale unei diete echilibrate si sanatoase, urmand exemplul dietei adoptate de adultii mai tineri. Alimentele recomandate ar fi cartofii si painea pentru a obtine carbohidrati.

Pentru proteine, persoanele in varsta ar trebui sa consume branza, lapte, iaurt, dar si vita, porc, miel, pui, linte, peste, fasole sau oua.

Citeste continuarea articolului aici: Dieta perfecta pentru persoanele in varsta

RELATED ARTICLES

Cele mai populare