AcasăNoutatiCum poti mentine un echilibru intre munca de acasa si familie

Cum poti mentine un echilibru intre munca de acasa si familie

Desi unele companii au revenit la munca fata in fata dupa luni de munca de acasa, sunt inca multe cele care continua sa ofere desfasurarea activitatii de la distanta angajatilor lor.

Dar este, de asemenea, important sa stim cum sa abordam aceasta rutina de lucru pentru a nu fi frustrati de intreruperile si cererile constante ale copiilor.

Munca si copiii pot parea, in principiu, incompatibile. Concentrarea de care ai nevoie pentru prima este in contradictie cu zgomotul si dezordinea celei de-a doua.

Dar atunci cand circumstantele te obliga sa lucrezi de la distanta cu copiii acasa, trebuie sa te organizezi.

Cu cateva trucuri simple, o doza buna de rabdare si o doza buna de imaginatie, supravietuirea zilei de lucru alaturi de familie este posibila.

Construieste o rutina si respect-o

Atunci cand lucrezi la domiciliu, iar copiii alearga prin casa, nu te bucuri de un program clasic de munca. Din acest motiv, ai nevoie de un orar bine stabilit, iar un panou de perete te poate ajuta cel mai bine.

Aranjeaza-ti programul, pune-ti activitatile in ordine si te vei bucura de o eficienta sporita in cadrul orelor de lucru.

Incepe printr-o rutina riguroasa, care porneste de dimineata, inainte de trezirea copiilor. Astfel, vei reusi sa iti rezolvi, in liniste, sarcinile esentiale sau complexe si apoi sa te ocupi si de cei mici.

Raspunde la mailurile urgente si ocupa-te de activitatile care necesita o concentrare mai mare. Daca micutii iti invata rutina, le vei crea si lor una si vei reusi sa-ti echilibrezi programul.

Stabileste o lista de prioritati

O mama care lucreaza de acasa nu trebuie sa fie impiedicata sa-si rezolve toate sarcinile dintr-o zi.

Citeste continuarea aici: Cum poti mentine un echilibru intre munca de acasa si familie

RELATED ARTICLES

Cele mai populare