AcasăNoutatiCercetatorii explica cele 10 lucruri care va atrag la o alta persoana

Cercetatorii explica cele 10 lucruri care va atrag la o alta persoana

Fiecare secunda reprezinta o oportunitate pentru a va schimba vietile, deoarece in orice moment va puteti schimba sentimentele. – Rhonda ByrneAtractia este mai mult decat un instinct. Desi aceasta face parte din ansamblu, motivele pentru care consideram o alta persoana atractiva tind mai mult decat am crede de a se incadra in latura stiintifica. S-ar putea ca atunci cand vedem o persoana pe care o consideram atractiva sa nu ne gandim la toate motivele pentru care avem acele sentimente si, mai ales, sa nu luam in considerare motivele stiintifice.

Insa, cercetatorii au descoperit ca exista destule justificari pentru care am putea considera unii indivizi mai atractivi decat altii. Daca v-a mai fost greu sa exprimati in cuvinte motivele pentru care apreciati o persoana ca fiind foarte atractiva, aceasta lista de motive stiintifice v-ar putea veni in ajutor.

Iata cateva aspecte care va pot atrage la alte persoane

1. Simetrie faciala
Multiple studii au aratat ca atractia pe care o simtim fata de o persoana poate fi de multe ori proportionala cu simetria sa. Asta inseamna ca oamenii mai atractivi au tendinta de a avea ambele parti ale fetii sau ale corpului relativ asemanatoare.

Binenteles, nimeni nu are fata sau corpul perfect simetrice. Dar, cu cat o parte a fetii sau a corpului este mai asemanatoare cu cealalta, cu atat vom considera persoana mai atractiva. Data viitoare cand va uitati la fata cuiva si nu va puteti da seama de ce este atat de atragatoare, ganditi-va la simetrie!

2. Picioarele mai lungi la femei, picioarele mai scurte la barbati
In mod ironic, perceptia in privinta lungimii picioarelor difera intre barbati si femei. Femeile cu picioare mai lungi sunt considerate mai atragatoare, in timp ce barbatii a caror picioare sunt aproximativ egale cu trunchiurile lor sunt considerati mai frumosi. Explicatia pentru lungimea ideala a picioarelor in cazul barbatilor este ca picioarele mai scurte le confera un aspect mai muscular, ceea ce este o trasatura cautata.

3. Forma fetei
Estrogenul si testosteronul, hormonii gasiti din abundenta in femei si, respectiv, barbati, sunt cei care formeaza structura osoasa a fetei. Forma fetei poate fi un indicator pentru nivelul de hormoni al unei persoane si, deci, al fertilitatii si al virilitatii sale.

Femeile cu barbii si sprancene mai mici dar cu ochi mai mari sunt considerate a fi mai fertile; acelasi lucru se aplica si in cazul barbatilor cu maxilare sau sprancene mai pronuntate. Aceste caracteristici reprezinta combinatia perfecta pentru atractia fizica.

4. Vocile „sexy”

Citeste continuarea articolului aici: Cercetatorii explica cele 10 lucruri care va atrag la o alta persoana

Articolul precedent5 alimente toxice pentru piele
Articolul următorRemediile naturiste
RELATED ARTICLES

Cele mai populare