AcasăNoutatiCauzele si simptomele muscaturilor plosnitelor de pat

Cauzele si simptomele muscaturilor plosnitelor de pat

Plosnitele de pat reprezinta o specie de insecte parazite din familia Cimidae. Hranindu-se cu sange, victimele vor fi animalele si oamenii. Cu toate ca nu sunt zburatoare, sunt destul de abile pe pereti, tavane, podele si se ascund in cadrul sau in tablia patului, in saltele si in somiere.In continuare, va prezentam cauzele, semnele, simptomele, precum si cateva remedii de acasa pentru plosnitele de pat.

Cauze
Conform EMedicine Health, plosnitele de pat pot fi gasite in zonele de pe glob cu climat tropical si temperat, se ascund in fisuri si in crapaturile somierelor, tabliilor de la pat, in saltele si in cadrele paturilor. Precum este descris in publicatie, pot fi raspandite dintr-un loc in altul prin intermediul mobilei, al bagajelor, obiectelor de imbracaminte si al saltelelor folosite. Per total, cauza de baza pentru supravietuirea plosnitelor de pat este lipsa igienei in privinta articolelor de mobila si imbracaminte.

Semne si simptome
Ca muscaturi de insecte, intepaturile plosnitelor de pat pot prezenta mai multe simptome. Conform WebMD, semnele de inceput ale muscaturii se pot manifesta prin inrosirea pielii si mancarimi. Publicatia descrie ca principalele zone afectate vor fi mainile si umerii.

Mai mult, plosnitele de pat vor lasa in urma lor o serie dreapta de muscaturi, diferite de semnele aleatorii lasate de alte insecte. Cu toate ca nu raspandesc boli, spre deosebire de tantari, muscaturile plosnitelor de pat provoaca iritatii atat de intense, incat persoana nu rezista sa nu se scarpine. Prin urmare, se pot produce zgarieturi, expunand zona la infectii. In unele cazuri, muscaturile pot cauza si reactii alergice.

Remedii de acasa
Cu toate ca exista medicamente pentru tratarea iritatiilor, inflamatiilor si a durerilor cauzate de muscaturile plosnitelor de pat, remediile de acasa pot fi mai accesibile in vederea alinarii simptomelor.

Uleiul de lavanda

Citeste continuarea articolului aici: Cauzele si simptomele muscaturilor plosnitelor de pat

RELATED ARTICLES

Cele mai populare