AcasăNoutati6 metode de a pune capat sclaviei emotionale

6 metode de a pune capat sclaviei emotionale

Atunci cand sunteti nervosi nu puteti simti nimic altceva inafara de asta; atunci cand sunteti tristi, asta este tot ceea ce puteti simti. Cu toate acestea, emotiile si raspunsurile emotionale au fost dezbatute, analizate si disecate de filozofi de-a lungul secolelor.
Emotiile reprezinta un lucru asupra carora multi oameni nu au niciun fel de control.

Adeptii stoicismului credeau ca emotiile se afla in totalitate in controlul nostru si reprezenta o responsabilitate umana sa nu actionam sau sa ne comportam conform acestora. Si totusi, nu toata lumea a fost de acord cu acest concept.

Binenteles, emotiile trebuie tinute sub control pentru a nu face ceva ce s-ar putea sa regretam mai tarziu; dar sa le eliminam sau sa le ignoram poate fi la fel de daunator. Oamenii trebuie sa simta si sa isi asculte emotiile pentru a stii cum sa reactioneze intr-o situatie iar controlul este vital.

Iata sase metode prin care puteti opri controlul emotiilor asupra dumneavoastra.

1. Ganditi inainte de a vorbi sau actiona

Imi amintesc cum parintii incercau sa ma invete acest lucru cand eram mai tanar; intodeauna spuneam primul lucru care imi venea in minte. Desi in unele cazuri acest lucru poate fi o calitate pretuita, de cele mai multe ori tot ce facea era sa ma bage in belele.

Atunci cand cineva va spune ceva in urma caruia se declanseaza un raspuns emotional, abtineti-va de la a raspunde pana cand partea emotionala din creier se linisteste.

2. Asumati-va responsabilitatea

Una dintre marile problemele ale omenirii atunci cand vine vorba de controlul emotiilor este faptul ca nu stiu cand sa si le asume. Trebuie sa va asumati responsabilitatea pentru ceea ce faceti sau spuneti, controlandu-va emotiile pana ce nu va controleaza acestea pe dumneavoastra.

Citeste continuarea articolului aici: 6 metode de a pune capat sclaviei emotionale

RELATED ARTICLES

Cele mai populare