AcasăNoutati5 obiceiuri ale persoanelor stabile din punct de vedere emotional

5 obiceiuri ale persoanelor stabile din punct de vedere emotional

De multe ori, persoanele stabile emotional sunt percepute in mod gresit a fi reci si apatice, din moment ce emotiile au fost privite mereu ca fiind antiteza logicii si stabilitatii.In realitate, puterea emotionala nu se rezuma la eliminarea completa sau evitarea tuturor sentimentelor; mai degraba, se refera la rezilienta pe termen lung a unei persoane fata de factori stresanti si emotii. Adeseori, stabilitatea se refera la capacitatea oamenilor de a-si reveni dupa o sarcina sau o situatie mai dificila.

„Deci, putem alege si, uneori, poate sa para foarte greu, dar cea mai buna solutie pentru a te vindeca emotional sau fizic este de a ramane pozitiv.” – Petra Nemcova

De aceea, cand judecam puterea emotionala, reactia imediata la stres nu se pliaza dupa model. Poate, cand suntem pusi in fata unei incercari, o persoana pe care noi am considera-o indiferenta va expune o fata calma, dar care, de frica sa nu greseasca, nu va mai incerca sa reia sarcina.

Pe de alta parte, o persoana poate avea o reactie emotionala extrem de viscerala in fata factorului initial al provocarii si, apoi, ceda in lacrimi – insa, dupa cateva zile, sa revina si sa reia aceeasi sarcina, abordand-o prin noi metode.

In acel scenariu, intelegem ca ei sunt mai stabili din punct de vedere emotional, deoarece au gasit puterea de a se ridica si de a continua, nu de a se plange de propria nereusita. Considerati ca sunteti stabili din punct de vedere emotional?

Iata cele 5 aspecte dupa care puteti recunoaste oamenii cu personalitati puternice

1. Nu se tem de riscuri
Oamenii cu mentalitati puternice nu se tem sa isi depaseasca limitele si sa traiasca noi experiente. Abordeaza logic fiecare oportunitate si preiau riscuri calculate pentru a se putea bucura de beneficii. Totodata, sunt deschisi la ideea de nereusita si sunt pregatiti pentru a o contracara, chiar daca va fi neplacut.

Autoarea Amy Morin a spus, „Oamenii cu mentalitati puternice privesc adversitatea precum o oportunitate de a deveni si mai puternici. Cu fiecare obstacol depasit, castiga incredere in abilitatile lor de a deveni mai buni.”

Puteti trai astfel daca va explorati zonele de confort si, apoi, le depasiti limitele. O data ce ati descoperit aspectele inconfortabile sau terifiante si reusiti sa treceti peste ele, data viitoare veti reusi sa depasiti ceva si mai mare; in final, veti fi mult mai deschisi in fata riscurilor.

2. Sunt responsabili

Persoanele puternice din punct de vedere emotional si mental stiu ca trebuie sa preia intreaga responsabilitate pentru tot ce li se intampla in viata. Nu incearca niciodata sa arunce vina asupra altcuiva doar pentru ca le va fi mai usor si asculta parerile celor din jur pentru a evolua si pentru a excela data viitoare.

Totodata, se plang mai putin, deoarece realizeaza faptul ca singura metoda prin care pot schimba o situatie neplacuta este de a face ceva in acel sens. Puteti incerca si voi sa va insusiti acest model comportamental.

3. Isi exprima nevoile si sentimentele

Puterea nu va fi identificata mereu in functie de abilitatea de a internaliza diferite probleme.

Citeste continuarea articolului aici: 5 obiceiuri ale persoanelor stabile din punct de vedere emotional

RELATED ARTICLES

Cele mai populare